Lipoliza lica
Lipoza lica često se izvodi u sklopu većih liposukcija
„Bucmasto“ lice je čest problem koji muči čak i osobe koje nisu prekomjerne tjelesne težine. Uvođenje laserske tehnologije u samu tehniku liposukcije omogućilo je dohvaćanje manjih lokaliziranih nakupina masti smještenih vrlo površno ispod same kože i time zahvatu učinilo dohvatljivim i masne nakupine u području lica.

Sama aplikacija laserske energije u tkivo dovodi do njegovog grijanja te zatezanja kože što nam omogućava da odstranimo višak masti bez straha od zaostajanja viška kože.

Ponosni smo da je upravo doc.dr.sc. Zoran Žgaljardić jedan od pionira laserske lipolize/liposukcije u svijetu. Radi svojih rezultata pozvani je predavač na mnogobrojnim svjetskim kongresima i radionicama diljem svijeta ( 2014, Fort Lauderdale, Florida- 20th annual scientific meeting American Academy of cosmetic surgery, Kerala, India 2012- 1st International Cosmetic suregry symposium, Milano- Agora- 18.International Congress of Aestehtic Medicine, Kolkhida 10th international caucasian cobgress os plastic surgery and dermato-cosmetology …). Također je i autor poglavlja u međunarodnom udžbeniku o oblikovanju tijela pod nazivom Laserski asistirana liposukcija kao metoda oblikovanja tijela.

Procedura


Lipoza lica može se kao izolirani zahvat vršiti u lokalnoj anesteziji. Često se izvodi u sklopu većih liposukcija ili kao dio liftinga pa se tada zahvat izvodi u općoj anesteziji. Ukoliko se lipoza lica vrši u općoj anesteziji, prije zahvata potrebno je obaviti laboratorijske pretrage krvi(kompletna krvna slika, biokemijske pretrage te koagulacija) i urina, EKG, te internistički pregled po potrebi ovisno Vašoj anamnezi. Kao i prije svakog zahvata u općoj anesteziji, 6h prije zahvata nije dozvoljeno jesti ni piti.

Mjestima koja se tretiraju se pristupa ulazima od par milimetara koji se pokušaju uklopiti u prirodne brazde kako bi bili maksimalno skriveni i nevidljivi.

Oporavak


S obzirom na vrstu anestezije kojoj ste bili podvrgnuti tijekom zahvata, nakon zahvata možete ići kući ili ostajete u klinici 5 – 12 sati u slučaju opće anestezije. Rutinski se nakon zahvata propisuju antibiotici i analgetici. Preporuča se izbjegavanje topline i sunca kroz tjedan dana kao i spavanje na leđima. Flasteri se skidaju nakon 7 dana, a povratak normalnim aktivnostima ukoliko se radi o izoliranom zahvatu moguć je već nakon par dana. Postoperativno postoji mogućnost otoka ili modrica koji uglavnom prolaze unutar 14 dana.

Rezultat


Rezultat je vidljiv neposredno nakon zahvata, ali definitivni rezultat vidljiv je nakon 3 tjedna nakon prolaska mogućih postoperativnih otoka i kada je završen proces zatezanja kože induciran tijekom zahvata apliciranom laserskom energijom.

* Disclaimer: Rezultati lipoze lica su individualni i mogu varirati od slučaja do slučaja i stanja pacijenta te njihove anatomske predispozicije.