Erbium laser
Erbium laser koristi se kao ablativna metoda za poremećaje kože.
Er:YAG laser je laser koji se koristi kao ablativna metoda za poremećaje kože.

Uklanjanje dobroćudnih kožnih promjena


Tretmanom erbium laserom uspješno se otklanjaju dobroćudne kožne promjene sa minimalnim ožiljkom. Ono što je važno naglasiti je da se laserski mogu uklanjati samo one kožne promjene za koju nije potrebna patohistološka analiza. Ukoliko promjena djeluje imalo sumnjivo potrebno ju je kirurški ukloniti i taj materijal poslati na patohistološku analizu, dok je laserko uklanjanje dobroćudno tvorbe metoda izbora upravo zbog estetski najprihvatljivijeg ožiljka.

Tretiranje ožiljaka i bora


Erbium laser kao ablativna metoda odličan je izbor za tretiranje ožiljaka, kako kirurških tako i onih od akni te tretiranje finih površinskih bora koje u kombinaciji s kemijskim pilingom ili okluzivnim maksama uzrokuju reparatorne procese u koži što rezultira pomlađenim i zaglađenim izgledom.

Tretman erbium laserom izvodi se nakon aplikacije topičkog anestetika da se minimalizira neugoda. Sam tretman traje od 10-30 minuta ovisno o veličini tretiranog područja. Poslije tretmana, ovisno o stanju koje se tretiralo, tretirana regija je obložena s okluzivnim flasterom ili se tretira prema uputama liječnika za postizanje optimalnog rezultata. Poslije tretmana ne preporuča se izlaganje suncu kako bi se izbjegla mogućnost hipo ili hiperpigmentacije tretiranog područja.

Tijekom konzultacija prije samog tretmana, liječnik će procijeniti da li ste pogodan kandidat za ovaj tretman, a ukoliko niste savjetovati Vas o alternativnim rješenjima Vašeg problema.

* Disclaimer: Rezultati tretmana erbium laserom su individualni i mogu varirati od slučaja do slučaja i stanja pacijenta te njihove anatomske predispozicije.
 

Galerija

Erbium laser